Meille oli tosiaan varattu vieraanvaraisesti monenlaista syötävää kaappeihin; pikkuhiljaa oli aika tarttua toimeen ja ruokkia perhe. Ensimmäiselläe ruualla laitettiin kana uuniin ja kaveriksi pastaa. Uuni on täällä korkeammalla, mikä on ihan kätevää, ettei tarvi kyykistellä. Onneksi on myös induktioliesi, mutta vähän erikoisella tavalla sekin toimii. Jotain mausteita täällä on jo, mutta toivon, että Suomesta vuoden alussa lähetetyt tavarat saapuvat pian ja saadaan tuttuja mausteita käyttöön.
Dulce de leche on Uruguayin kansallisherkkua, vähän kuin nutellaa, mutta kinuskia - todella makeaa.. Esikoinen ehdotti, että tehdään muffinssiaineksista Dulce de leche muffinsseja ja se olikin hyvä idea, niistä tuli maukkaita ja niistä lähes taisteltiin. Nuorin on todellinen herkkusuu, joten makeat herkut on parasta piilottaa, jos vain ehtii..
Ensimmäinen vähän työläämpi ruoka, jonka teimme, oli munakoisolasagne sekä jauheliha- että kasvisversiona. Ne onnistui aika hyvin, vaikka repsetiä piti vähän säveltää. Jauheliha on täällä omaan makuun vähän erikoista, eikä tuoremakkarat erityisesti houkuttele. Taidan jättää täällä punaisen lihan aika vähälle heti alkuunsa. Kiivihedelmät yllätti meidät iloisesti, ne olivat vähemmän kirpeitä kuin Suomessa ja tekivät normaalia paremmin kauppansa. Ainakin paprikat ja basilikan lehdet ovat isompia, mihin on totuttu ja odotan innolla, että pääsee kauppaan tekemään lisää havaintoja ja löytöjä
Tänään oli grillauspäivä, kokeiltiin omaa parillaa ensimmäistä kertaa. Viikonloppuna saatiin herkutella naapureiden grillilihoilla ja pastasalaatilla. Paikallinen speciaali on Queso Provolone, jota paloitellaan juustovuokaan ja grillataan pehmeäksi. Päälle voi laittaa esim. oreganoa. Oli ihan herkullista, mutta luultavasti myös rasvaista. Tähän täytyy tutustua lisää.
Kasvislasagne ja basilikaa |
Parilla-juustoa oreganolla |
Eldoradon ruokatoimitus |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti